Hogyan színezik az autókat

H

Sok sofőrt érdekel, hogyan lehet az autót sötétíteni, mivel statisztikailag 10-ből 9 autó, amely az ukrán utakon közlekedik, sötétített ablakokkal rendelkezik. A legfőbb ok, amiért a járművezetők úgy döntenek, hogy megtudják, hogyan lehet az autót sötétíteni, a titoktartás iránti vágy. A legtöbb ember nagyon kényelmetlenül érzi magát, ha a személyes autó belseje teljesen nyitott az idegenek számára.

Az autó színezésének előnyei

Mielőtt megtudná, hogyan színezheti be autóját, ismernie kell az előnyöket, hogy eldönthesse, szüksége van-e színezett üvegre a saját járművében.

Hogyan javítja a vezetést, ha tudja, hogyan kell az autóját sötétíteni? Minden ezekről az előnyökről szól:

 • Fokozott biztonság balesetek esetén. Egy közúti baleset lehet nagyon kisebb, de a járművezetők még ilyenkor is szenvedhetnek sérüléseket. A legtöbb sérülést az üvegszilánkok okozzák, amelyek egy szilárd tárgynak ütközve apró darabokra törnek. Ezért fontos tudni, hogyan kell megfelelően színezni az autót. A hagyományos fólia akkor is megtartja a törött üveget, ha az elveszíti integritását.
 • Vezetési kényelem egy napsütéses napon. Ez egy másik ok, amiért tudnia kell, hogyan kell sötétíteni az ablakokat. A magas UV-sugárzás negatívan befolyásolja a bőr és a szem egészségét. Ugyanakkor a túl erős napfény elvakítja a vezetőt, ami veszélyes helyzethez vezethet.
 • Anonimitás az úton. Mint már említettük, az ukrán járművezetők több mint 90%-a szeretné, ha vezetés közben a magánéletét élvezhetné. És ha tudják, hogyan kell megfelelően színezni egy autót, az segít nekik. Az ilyen tuning után bármit megtehet az autójában kíváncsi tekintetek nélkül.
 • Belső megőrzés. A belső kárpitozás idővel veszít vonzerejéből, ha hosszú időn keresztül ki van téve a napsugaraknak. Így a színezőfólia felhelyezésének megtanulása segíthet abban, hogy a kabinja még évekig jól nézzen ki.

Egy másik ok, amiért érdemes megtanulni az ablakok sötétítését, az lehet, hogy stílusosabbá tegye autóját, de ez ízlés kérdése. Nem minden járművezető szereti a sötétített ablakokat. Nem minden járművezető szereti a sötétített ablakokat.

Hogyan kell alkalmazni a színt egy autóra: a film kiválasztása

Ahhoz, hogy megtudja, hogyan kell alkalmazni a színezést, először is meg kell ismerkednie a gépjárművezetők számára ma már elérhető fóliaválasztékkal. Ez a fajta tuning nem csak a fent említett okok miatt nagyon népszerű a járműtulajdonosok körében. A színezés folyamata nem nehéz, és az ára annak, hogy hogyan kell ragasztani egy filmet az autó ablakára, meglehetősen alacsony.

Ma a járművezető a film 2 változata közül választhat:

 • Normál – a piacon elérhető legolcsóbb megoldás. Nem túl tartós. Általában 2 év elteltével emlékeznie kell arra, hogyan kell ragasztani a színezőfóliát, mivel az üveg kifakultnak és kopottasnak tűnhet.
 • A metalizált fólia a fólia jobb minőségű változata, ezért sokan szeretnék tudni, hogyan lehet vele színezni az autójukat. Ez a fólia magasabb szintű védelemmel rendelkezik, és további szigetelést is biztosít, ami télen nagyon fontos. A fémezett fóliafajta nem fakul a napon, és hosszú élettartammal is rendelkezik.

Amikor eldönti, hogyan színezze autóját, fontos, hogy a fólia színezési szintjére is figyeljen. Az üveg átlátszósága fontos szerepet játszik a vezetési folyamatban. A fólia nem torzíthatja a zöld, sárga és piros színeket, és nem akadályozhatja meg a járművezetőt abban, hogy felismerje az úton lévő akadályokat. Ezért mielőtt megtudná, hogyan kell a színezés ragasztását, fontos megjegyezni, hogy a szakértők azt tanácsolják, hogy ne válasszon 15%-nál magasabb színezési szintű fóliát a szélvédőhöz. Oldalablakok esetében ez a szám nem haladhatja meg a 20%-ot. Ami a hátsó üveget illeti, nincsenek korlátozások.

Ha arról beszélünk, hogyan kell helyesen színezni egy autót, a fémezett fólia a legjobb megoldás. Lényegesen drágább, de jobb teljesítménye és megjelenése miatt figyelemre méltó. Egy másik előnye a fólia megnövekedett tartóssága. Egy másik előnye a fólia megnövekedett tartóssága.

Hogyan színezheti be autója ablakait

A fóliát megvásároltuk és az autót előkészítettük, már csak a színezés közvetlen felhelyezése van hátra. Ha szeretné tudni, hogyan lehet a legjobban színezni az autóját, először is szerezze be a megfelelő formájú színezőfóliát. A folyamat egy jól bevált megoldást jelent: egyszerűen helyezze a színezőt az üvegre, és rajzolja le a széleket egy filctollal. Jobb, ha 1-2 cm-es mozgásteret hagyunk, mivel már 1 mm-es hiba is teljesen tönkreteszi a filmet.

Ezután, amikor azon gondolkodik, hogyan lehet a legjobban színezni az autóját, ki kell vágnia egy üres részt. Ehhez nincs szükség különleges szerszámokra, csak egy közönséges ollót vagy egy írószeres kést használjon. Használhat konyhakést is, de ez kevésbé lesz kényelmes.

Hogyan színezhetem be helyesen az autóm ablakát? A színezőfólia folyamatát az utastér felől végezzük. A színezés sokkal gyorsabban kopik, ha kívülről viszi fel.

Hogyan kell az ablakfóliát beilleszteni: a szükséges szerszámok

Először is győződjön meg róla, hogy a következő eszközökkel rendelkezik:

 • üvegtisztító;
 • szappanoldat;
 • permetezőgép;
 • műanyag vagy gumi simítóval, hogy ne sérüljön meg az üveg;
 • egy építőipari hajszárító;
 • szövet.

Hogyan színezzük az autóablakokat: a film felhordásának folyamata

Most pedig következzen a folyamat, amely megtanítja, hogyan kell megfelelően színezni az autóablakokat:

 1. Zsírtalanítsa az utastérben lévő üvegfelületet ablaktisztítóval. Ha az üveget korábban már színezték, ügyeljen arra, hogy eltávolítsa a ragasztómaradványokat. Erre a célra kifejlesztett speciális termékek használhatók.
 2. Szárítsa meg az üveget hajszárítóval, vagy törölje át a felületet puha ruhával.
 3. Ahhoz, hogy megtanulja, hogyan kell megtanulni az autó színezését, ne feledje, hogy a filmszínezés folyamata sokkal könnyebb, ha az ablakot eltávolítják. Ez hosszabb ideig tart, de ha először vállalkozik az eljárásra, a legjobb, ha nem kockáztat.
 4. Egy szórópisztoly segítségével vigyen fel egy vízből és szappanból álló oldatot.
 5. Húzza le a fóliát, és helyezze az üvegre. Fontos, hogy ezt az üvegfelület száradása előtt tegye meg. Így korrigálhatja a fólia helyzetét.
 6. Simítsa el a felületet, és egy spatulával távolítsa el a nedvességmaradványokat.
 7. Amikor a ragasztó 100%-ban megszáradt, vágja a fólia széleit laposan az üvegre.

Ha szeretné tudni, hogyan kell színezni az autóját, vegye figyelembe, hogy a színezőfólia folyamat némileg eltér a szélvédő és a hátsó ablak esetében. A fólia mérete túl nagy ahhoz, hogy a színezés során a helyén lehessen tartani, ezért a legjobb, ha 1 vagy 2 partnerrel dolgozik.

Amint láthatja, az autóüveg színezése nem olyan nehéz, mint amilyennek első pillantásra tűnik. Nagyon felelősségteljesen kell bánni a színezőfólia folyamatával, mivel egy óvatlan mozdulat eltörheti az ablakot, vagy elronthatja a jármű megjelenését.

Azt is fontos megjegyezni, hogy ha az üveg túlságosan domború (általában a hátsó részén), akkor jobb, ha a tónusozó fóliát különálló részekre vágjuk, amelyeket könnyebb ragasztani.

Tehát megtanulta, hogyan kell sötétíteni az autó ablakát. Ha bizonytalan, forduljon egy Olajozó műhelyhez, ahol tapasztalt mesteremberek segíthetnek autója megjelenésének javításában. Ha bizonytalan, forduljon egy Olajozó műhelyhez, ahol tapasztalt mesteremberek segíthetnek autója megjelenésének javításában.

Andras

A műhelyünkről

A Startszerviz.hu nem csupán az autószervizek leggyorsabban növekvő hálózata egész Magyarországon. Ügyfelek ezrei bíznak bennünk. Ez egy barátságos csapat, amelyet egy közös eszme és egy közös ügy inspirál. Ez a szigorú minőségi szabványok és a folyamatos támogatás ügyfeleink számára, bárhol is legyenek a világon.